Erik Jacobsen Media-produksjoner
          Spesialitet: Fengende og folkelig formidling av historie
 
 

Erik Jacobsen (f. 1971) er journalist, forfatter og filmskaper - for mange kjent fra sine år i TV Vestfold. Han er en av Norges mest erfarne innen konseptet

”1 mann gjør alt” (fotograf, reporter, klipper, kommentator osv.) 


Erik har gjennomført flere krevende formidlingsprosjekter på egenhånd og blitt tildelt mange priser for sine dokumentarfilmer og bøker. Blant disse er Vestfolds første journalistpris (2001), Tønsberg kommunes kulturpris (2006) og Sem Rotarys ærespris (2008). Hans prosjekter bygger alltid på intervjuer med et stort antall personer.


Erik har arbeidet med TV-produksjon i over 25 år. Han bor og jobber i Tønsberg der han har drevet egen virksomhet siden 2004. Mye av tiden går med til å formidle viktig historie fra nær fortid, men han tar også på seg oppdrag fra næringslivet og har en rekke fornøyde kunder. 


Erik har hittil laget ni bøker og en rekke dokumentarfilmer. Blant de siste filmproduksjonene er «Gåten Oseberg» og «Fenomenet ELVIS». Begge har blitt vist på Norges hoved-TV-kanal (NRK1) i beste sendetid. Sistnevnte kan sees på NRK-spilleren til enhver tid.

 

Prisbelønnet og kritikerrost

«Erik er en kulturell eventyrer som har skapt imponerende historiske verk. Ikke bare for Tønsberg, men for Vestfold og hele nasjonen»

Fra utdelingen av Tønsberg kommunes kulturpris i 2006