Erik Jacobsen Media-produksjoner
          Spesialitet: Fengende og folkelig formidling av historie
 
 

Erik Jacobsen (f. 1971) er journalist, forfatter og filmskaper - for mange kjent fra sine år i TV Vestfold. Han er en av landets mest erfarne innen konseptet

”1 mann gjør alt” (fotograf, reporter, redigerer, kommentator osv.)


Erik har gjennomført flere krevende formidlingsprosjekter på egenhånd og blitt tildelt mange priser for sine dokumentarfilmer og bøker, blant annet Vestfolds første journalistpris (2001), Tønsberg kommunes kulturpris (2006) og Sem Rotarys ærespris (2008). Hans prosjekter bygger alltid på intervjuer med et stort antall personer.


Erik har drevet med TV-produksjon siden 1993. Han bor og jobber i Tønsberg der han driver egen virksomhet på tolvte året. Mye av tiden går med til å formidle viktig historie fra nær fortid, men han tar også på seg oppdrag fra næringslivet og har en rekke fornøyde kunder.


Erik har laget ni bøker de siste 11 årene samt en rekke dokumentarfilmer. Blant de siste filmene er historien om grev Herman Wedel Jarlsberg og «Gåten Oseberg». Sistnevnte ble vist på NRK1 i beste sendetid våren 2015. Den 30 minutter lange dokumentaren ligger til enhver tid tilgjengelig på NRKs nett-tv.

 

Prisbelønnet og kritikerrost

«Erik er en kulturell eventyrer som har skapt imponerende historiske verk. Ikke bare for Tønsberg, men for Vestfold og hele nasjonen»

Fra utdelingen av Tønsberg kommunes kulturpris i 2006